Dava sonucu karar çıkmış artık davanın kesinleşmiş olduğunu göstermektedir. Bu işlem ceza mahkemeleri ve hukuk mahkemeleri kapsamında bir dosya üzerinden gerçekleşir. Böylece yapılan mahkeme neticesinde nihai, yani son karar verilmiş olur. Bu karar kesindir ve uygulanır.
Contents
- 1 Karara çıkmış dosya ne zaman kesinleşir?
- 2 E devlette dosya durumu karara çıkmış ne demek?
- 3 Karara çıkmış dosya nasıl öğrenebilirim?
- 4 Istinaf karara çıkmış ne demek?
- 5 Davanın sonucunu nasıl öğrenebilirim?
- 6 Iş mahkemelerinde karar ne zaman kesinleşir?
- 7 Boşanma davası karara çıktıktan sonra ne olur?
- 8 E devlette duruşma günü verildi ne demek?
- 9 Boşanma kağıdı alınmazsa ne olur?
- 10 Karara çıkan dava ne zaman sonuçlanır?
- 11 Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?
- 12 E devletten dava sonucu nasıl öğrenilir?
- 13 Istinaf karari onarsa ne olur?
- 14 Istinafa cevap verilmezse ne olur?
- 15 Bölge adliye mahkemesi dosya sorgulama nasıl yapılır?
Karara çıkmış dosya ne zaman kesinleşir?
Karara Çıkmış Dosya Kaç Günde Sonuçlanır? Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.
E devlette dosya durumu karara çıkmış ne demek?
Davacı olunan bir dosya ile ilgili kararlar e – devletten takip edilebilmektedir. Davacı kendi dosyasının durumunu öğrenmek için e – devlet uygulamasına girdiğinde dosya durumu karara çıkmış ifadesinde hâkimin ilgili davaya konu olmuş olay ile ilgili karara vardığını, davayı bitirdiğini anlamalıdır.
Karara çıkmış dosya nasıl öğrenebilirim?
Dava dosyasına ait detaylar UYAP Vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saatine kadar öğrenilir. Eğer dosya durumu kararı çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir. Avukatlar sonuçları UYAP Avukat portalından takip edebilirler.
Istinaf karara çıkmış ne demek?
Istinaf mahkemesi karara çıkmış ne demek? Kararın istinaf edilmemesi veya kesin kararlardan olması halinde kararın icrasını sağlayabilirsiniz. Karara çıkmış dosya, zaten sonuçlanmış dosyadır.
Davanın sonucunu nasıl öğrenebilirim?
Dava Karar Sorgulama
- Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
- UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
- www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması
Iş mahkemelerinde karar ne zaman kesinleşir?
İş mahkemesi kararı verildikten sonra, hakim gerekçeli kararı yazarak taraflara tebliğ edilmesini ister. İş mahkemesi işçi ve işverene tebliğ edildiği tarihten itibaren 14 gün içerisinde taraflara karara itiraz etmemesi durumunda iş mahkemesi kararlarının kesinleşmesi anlamı taşımaktadır.
Boşanma davası karara çıktıktan sonra ne olur?
Boşanma kararının kesinleşmesi ve temyiz 15 gün içerisinde gerçekleşmektedir. Hakimin vermiş olduğu gerekçeli karar taraflara tebliğ edilir. Taraflar belirlenmiş olan temyiz süresinde temyiz etmezlerse, boşanma kararı kesinleşmiş olacaktır. İtiraz olmaması halinde mahkeme tarafından kesinleşme şerhi hazırlanır.
E devlette duruşma günü verildi ne demek?
UYAP sistemi üzerinden ” duruşma evrakı hazırlandı” biçimindeki bir ifade görüldüğünde bunun anlamı duruşmanın yapıldığı ya da yeni duruşma günün verildiğidir.
Boşanma kağıdı alınmazsa ne olur?
Güncel hukuki düzenlemelere göre bu karar siz ayrıyetten yazılı olarak talep etmediğiniz takdirde tebliğe çıkartılmaz. Karar tebliğ edilmediğinde karar karşı tarafça temyiz edilemez veya kesinleşemez. Yani karar tebliğ edilmediği sürece sonuç doğurmaz.
Karara çıkan dava ne zaman sonuçlanır?
Davası karara çıkmış ifadesinin anlamı, nihai kararın verilmiş olduğunu gösterir. Yani aynı zamanda son karar olarak da ifade etmek mümkün. Bu durum ceza mahkemelerinde 15 gün, hukuk mahkemelerinde ise 30 günü bulabilir.
Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?
Vatandaş Uyap’a girdiğinizde sol menüden ” Dosya Sorgulama” sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda ” Dosya Görüntüle”ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.
E devletten dava sonucu nasıl öğrenilir?
Siteye girdikten sonra TC Kimlik numaranız ve e – devlet şifreniz ile güvenli bir şekilde giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra elektronik hizmet alanından ” Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama” bölümüne tıkladığınızda aleyhinize açılan dava ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
Istinaf karari onarsa ne olur?
İstinaf mahkemesi ceza davası ile ilgili yeniden yaptığı yargılama neticesinde, ya istinaf başvurusu hakkınsa “esastan red” kararı verir ya da ilk derece mahkemesinin hükmünü kaldırarak “yeniden hüküm” verir. Her iki halde de şartları varsa, istinaf mahkemesi kararı aleyhine Yargıtay’a Temyiz Başvurusu yapılabilir.
Istinafa cevap verilmezse ne olur?
15 gün içinde istinafa karşılık bir cevap dilekçesi verilmezse, karşı tarafın sunduğu itirazın kabul edildiği anlamına gelir. Ancak istinaf dilekçeleri, dava hükmünün gerçekleşmesini durdurmaz.
Bölge adliye mahkemesi dosya sorgulama nasıl yapılır?
Bölge adliye mahkemesi dosya sorgulama nasıl yapılır? İstinaf aşamasındaki tüm dosyalar, e-devlet uygulamasından E-Devlet Şifresi, Elektronik İmza, Mobil İmza veya İnternet Bankacılığı ile e-Devlet Kapısı sistemine giriş yaparak; https://www.turkiye.gov.tr/davalarim adresinden sorgulama yapılabilir.